dijous, de gener 08, 2009

NO A LA GUERRA!

Quan molts de nosaltres estem desitjant que arribi el proper dia 20 de gener per veure fet realitat un somni: la marxa de George Bush i la proclamació del president número 44 dels EUA, Barak Husein Obama, podem veure com la guerra, en la seva màxima intensitat, ha tornat a la terra de Palestina.

Quan per desgràcia fem l’anàlisi, aquest factor segur que s’haurà de tenir en compte, de per què ara, el Tsahal ha fet aquesta operació a la franja de Gaza. La mateixa franja, que fa anys, l’escriptor Edward Said, catalogava com la gran presó del món. La zona de la terra més densament poblada.

Aquests dies hem pogut sentir molts anàlisis, hem pogut llegir molts articles des de diferents punts de vista; alguns clarament intencionats, altres amb un anàlisi rigurós, i alguns en una clara posició objectiva. De tots ells, faria unes quantes recomanacions: l’article del Josep Ramoneda (El Pais, 30 de desembre), l’article de Shlomo Ben-Ami (El Pais, 30 de desembre), l’article de David Grossman (El Pais, 3 de gener), l’entrevista a Abraham B. Yehoshua (El Pais, 4 de gener), l’article de Pascal Boniface (La Vanguardia, 6 de gener) i sobretot l’article d’Antoni Segura (El Periódico, 7 de gener).

Però més enllà de totes les causes, de totes les estratègies, de tots els errors, de totes les intencions polítiques i de totes les inaccions polítiques, s’ha de cridat alt i fort. NO A LA GUERRA, no al patiment i a la massacre de civils. NO a la situació presonera del poble palestí, entre el foc israelià i l’estratègia de les milícies d’Hamas.

Per tot això el proper dissabte a les 17:00 aniré a la manifestació convocada a Barcelona. És el una de les coses que podem fer des d’aquí. Per què de nou NO A LA GUERRA.