dimecres, de gener 28, 2009

El dia després

El passat dissabte havia de ser un dia per trobar-nos tots i totes a la Fira d’Entitats. La situació metereològica ho va canviar tot. Un temporal de vent d’efectes devastadors a la nostra comarca va provocar una tragedia humana i innomerables danys materials.


Des d’aquí vull expresar el meu condol a les famílies de Sant Boi que han perdut els seus fills i als familiars dels afectats a Abrera i la Palma de Cervelló.


Sóc del parer que, dins la desgràcia, no hi va haver més pèrdues humanes de miracle. La intensitat del fenomen va ser excepcional i el fet que la seva màxima intensitat fos entre les 9 i la 1 del migdia podia haver provocat una major desgràcia.


Molins de Rei es va veure afectada de forma important i molt especialment els barris de muntanya. El mateix diumenge em vaig acostar a Sant Bartomeu i a la Rielada i l’escenari esgarrifava. Vaig poder parlar amb veïns afectats per la manca de llum i afectats per la caiguda de moltíssims arbres.


Des de llavors he rebut nombroses trucades de veins expressant l’enuig pel fet que molts arbres es troben igual com van quedar el mateix dissabte. És en aquests moments que s’ha d’actuar de forma decidida i dona la sensació que el govern municipal ha perdut tres dies per treballar i recuperar la plena normalitat.

Avui en el ple, parlarem sobre el tema.