dilluns, de gener 19, 2009

La confirmació

Demà és 20 de gener del 2.009; el dia que Barack Hussein Obama jurarà el càrrec com el president número 44 dels Estats Units d’Amèrica.

El vaig descobrir l’agost del 2.007; començava a agafar força la seva candidatura. Aquesta força va anar augmentant de forma exponencial fins els primers càucus del 3 de gener de 2.008 a l’estat d’Iowa; tot i així encara eren molts companys i amics que pensaven en la victòria ineviatble de Hillary Clinton.

El que va venir després va ser una de les primàries més apassionants de la història. Només unes primàries fictícies serien comparables a aquestes. Em refereixo a les primàries del “Ala oeste de la Casa Blanca”; la millor sèrie televisiva que he vist mai. Ara podem veure com la sisena i setena temporada ens van anticipar el que ha passat el darrer any. Aquests darrers dies hem pogut escoltar els anàlisis electorals i les comparacions entre ficció i realitat del company Gabriel Colomé. Tot un plaer.

I em direu Molins de Rei, què??? Doncs a Molins de Rei, els i les socialistes ens hem volgut afegir a la data i hem organitzat una xerrada que tractarà sobre la política exterior de Barack Obama. Aquests dies hem vist com la seva prioritat és la situació econòmica, però això no treu el gran impacte que tindrà en política exterior la seva arribada a la Casa Blanca. El conflicte històric entre Israel i Palestina és una bona mostra d’això que dic.

Us convido a tots i totes a compartir demà una estona amb nosaltres; demà a dos quarts de vuit a Ca n’Ametller estarà amb nosaltres el dipuatat Antoni Comin, per parlar de la nova presidència dels Estats Units i la seva repercussió a nivell internacional. Demà és 20 de gener de 2.009. Una data esperada durant molts dies.


1 comentari:

Anònim ha dit...

bé ara barack obama és el president dels estats units i la hillary clinton la secretaria d'estat. m'agrada aquest equip. i a tu?