dimecres, de gener 14, 2009

MOLINS DE REI

El passat dilluns Artur Mas sorprenia a molts ciutadans descobrint el cap de llista de les properes eleccions europees. L’elecció del senyor Ramon Tremosa per aquest lloc sobta i a la vegada aclara actuacions de CiU dels darrers mesos, la seva deriva sobiranista, és inqüestionable.

No vull, però, valorar tant el que representa el senyor Tremosa i la seva oposició a l’Estatut amb el fet que ara passi a encapçalar un partit que està a favor de l’Estatut i fonamenta el rebuig a les propostes de finançament autonòmic perquè no compleixen amb l’Estatut, les contradiccions són evidents.

El que sí vull destacar del senyor Tremosa és el seu model de govern per Catalunya. Ahir va defensar que prefereix per Catalunya un govern com el de Molins de Rei, o sigui de ICV, ERC i CiU. És a dir, no em vull imaginar quina Catalunya podríem tenir en aquest cas, però sí que puc afirmar que hi ha moltes persones a Molins de Rei que estan treballant i estan desitjant una nova realitat a la nostre vila, una nova realitat que no passa per la reedició d'aquest govern a Molins de Rei.

I sens dubte en aquesta nova realitat els socialistes i les socialistes de Molins de Rei hem de jugar un paper decisiu. Sóc de l'opinió que Molins de Rei ha perdut moltes oportunitats (només cal veure el nostre entorn) i que un altre majoria (sense descartar a cap altre força política) on els socialistes juguessin un paper cabdal, podria fer de Molins de Rei una vila amb totes les seves potencialitats desplegades. Una vila on fos més fàcil bellugar-se, una vila amb una biblioteca com li pertoca, una vila amb uns carrers cuidats i així amb una llarga llista.

En definitiva un Molins de Rei millor, un Molins de Rei que aprofiti totes les seves característiques i que sàpiga treure el millor de si mateix.