dijous, de desembre 04, 2008

Hi ha dies que comencen malament...


Hi ha dies que comencen malament i, per desgràcia, acaben pitjor. Ahir, dia 3 de desembre, va ser un d’aquest dies.

Una explosió de gas a un barri de la ciutat de Gavà va provocar una tragèdia en forma d’accident. Nombroses famílies pateixen pels seus. Hores d’ara, encara hi ha persones que s’estan debatent entre la vida i la mort. La ràpida resposta i el servei desplegat per totes les administracions, ha permès alleujar la difícil situació d’aquestes famílies.

A aquesta desgràcia se li ha d’afegir una altra tragèdia en forma d’assassinat. Són nombrosos els assassinats ocorreguts des del final de la treva. En aquest cas la barbàrie etarra contra un empresari basc, responsable de part de la construcció de l’AVE que ha d’arribar al País Basc, posa de manifest la feble situació de la banda terrorista ETA.

Des d’aquí vull mostrar les nostres condolences cap als afectats de les dues tragèdies.

A part, però no puc deixar de censurar les declaracions del senyor (per dir-li d’alguna forma) Oriol Pujol. Per les seves formes, la seva “alegria” i la seva actitud, de qui no sap ni anomenar el barri afectat de la ciutat de Gavà, de qui ha demostrat una insensibilitat i una obsessió molt preocupants, de qui aspira a governar, algun dia, el nostre país, de fer de tot incident, accident o situació anormal una polèmica per criticar l’acció política de l’Entesa. Amb aquest posicionament demostra una qualitat política molt pobre i més alarmant encara, tractant-se del fill de qui durant 23 anys va ser el President de Catalunya.