divendres, de setembre 07, 2007

Mala Pràctica Política

D’un temps ençà un dels temes principals que ocupen el debat públic és la creixent desconfiança i la creixent llunyania entre la ciutadania i la política.

Elecció rere elecció els polítics intentem entendre les causes de les davallades en els índexs de participació.

Sempre he cregut i he opinat que les responsabilitats són compartides; això vol dir que els que exercim la política, sens dubte, no ens podem escapar en l’assumpció de responsabilitats, tot i que, val a dir, que uns més que uns altres.

La complexitat en la vertebració de l’Estat i les responsabilitats de les diferents administracions, sovint no ajuden a entendre la pràctica política; Això sumat als creixents nivells d’exigència del ciutadà, configuren una realitat complicada.

Els ciutadans VOLEM solucions i ens costa d’acceptar els debats estèrils que freqüentment només serveixen per amagar el cap sota l’ala de les responsabilitats.

Un exemple del que intento explicar és el reformat Mercat Municipal de Molins de Rei. Els usuaris, els ciutadans, volem un Mercat modern, amb tots els serveis possibles, amb detalls com papereres i bancs. Que no tingui problemes un cop ha iniciat la seva activitat, com ara goteres o problemes d’aire que afecten als usuaris i als venedors (que recordem han fet un gran esforç econòmic). Volem un Mercat que actuï de veritable motor del comerç i que revitalitzi el nostre estimat centre vila.

El que no val és que els mateixos que tenen la responsabilitat de solucionar tots els problemes de l’equipament, un cop inicien el curs polític posin sobre la taula debats ja superats sobre el finançament de l’equipament; és una maniobra estèril per desviar l’atenció i tapar la manca de capacitat per solucionar els problemes i atendre la demanda dels ciutadans.

És una manera “de fer-se l’orni” per solucionar els problemes.

En definitiva és un clar exemple de debat que no entén, ni vol entendre, el ciutadà, que allunya la pràctica política de la ciutadania; és clarament un mal exercici de la política.

Molt bon cap de setmana a tots i totes.