dimecres, de desembre 08, 2010

Continuem treballant

Passades les eleccions catalanes del passat 28 de novembre vull en primer lloc agrair el recolzament als 2103 molinencs i molinenques que van donar el seu recolzament al Partit dels Socialistes de Catalunya. Tanmateix també vull agrair totes les mostres de suport i els ànims rebuts per part de diferents molinencs que desitgen i estan convençuts que el mes de maig vinent, el canvi també arribarà a la nostre vila.

El resultat de les eleccions ha estat clar. Els socialistes i el tripartit hem perdut les eleccions. Així ho va reconèixer el President Montilla, la mateixa nit electoral. Des de llavors un debat interessant i sovint interessat s’ha obert. És el nostre deure fer aquest debat amb màxima responsabilitat. Molts catalans i catalanes ens seguiran atentament, esperant la nostra resposta.

Abans però, vull fer unes consideracions. Primer en quant a l’acció del Govern, comparteixo l’opinió del Joan Majó que manté que “l’acció del Govern ha estat molt millor que la fórmula del Govern”. Crec fermament que el temps situarà en millor valoració tot el que ha fet el Govern sortint. El país ha avançat molt i ha aconseguit uns fonaments sòlids en moltes àrees claus pel futur.

Ara bé, la societat ja no és la dels anys 80 de l’anterior segle. L’actual societat ha patit molts canvis. Tal com assenyala el sociòleg Salvador Cardús “els vots incondicionals són escassos i el vot és més crític que mai”. Aquest fet estructural, combinat amb fenòmens com ara la greu crisi econòmica que estem vivint, el camí complexe recorregut per ampliar l’autogovern i la mateixa mutació del paisatge humà, a través de la immigració han constituït una força imparable que ha votat canvi, ha votat càstig i conseqüentment ha donat l’esquena al Govern del tripartit.

A partir d’aquí podem veure com moltes persones estan intentant guiar el debat a que feia referència anteriorment. I tal com recorda en Quim Nadal “si tot el debat és el grup, estem perduts”.

El procés ha de guiar-nos per retrobar la centralitat en la política catalana; per tornar a fer aliances amb sectors socials determinants, com ara les classes mitjanes; ha de permetre, també, fer la nostra aportació a la socialdemocràcia, en aquests moments de crisi.

I aquest debat el farem sense deixar de treballar des del mon municipal.

A Molins de Rei ho tenim molt clar. Aquesta corrent de canvi que ha hagut a Catalunya és la mateixa corrent de canvi que existeix a la vila i que desitja una alternativa a l’actual situació. Ara per ara hi ha fatiga de l’actual Govern Municipal. El model està esgotat. Els seus propis membres critiquen l’actual situació i reconeixen les greus mancances existents, malgrat continuar formant part d’aquest Govern. Això no és cap alternativa , ni cap canvi.

Els socialistes molinencs treballarem amb més motivació, amb més ganes, per continuar construint àmplies aliances i així poder oferir l’alternativa a aquesta situació. L’única possible. El canvi, el veritable canvi a Molins de Rei, només ho garanteix l’opció dels socialistes. Per això continuarem treballant.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic d'acord que teniu que fer una reflexió. No dubto que la esteu fent i l'esteu fent bé.

Ànims , i si pogués seria el 2104.

s.

Anònim ha dit...

Avui em comentàven....
- escolta a l'ajuntament amb tot el que està passant els socialistes no presionen a l'equip de govern?
- deuen tenir un pacte .....sinò no se'n ten!

Xavier Paz ha dit...

Hola, en primer lloc dir-te que no tenim cap pacte de cap mena.

Respecte la pressió que estem fent o les denúncies que estem fent, pots veure el llaç d'aquest mes, la nostra pàgina web o aquest mateix blog on explico amb detall els passos fets des del passat mes de juliol.

Hem denunciat, hem demanat la màxima transparència i la màxima celeritat en resoldre la situació, hem proposat mesures i finalment hem publicat i per tant hem posat a disposició de tots els molinencs, els informes de la intervenció que expliquen la situació.

Amb tot, quan el qui té la responsabilitat de resoldre la situació que ell mateix ha originat, no té cap mena de voluntat de solucionar res, és difícil obligar-lo a pendre mesures.

Gràcies epl comentari

Anònim ha dit...

Gràcies per la resposta. però...no cal fer alguna cosa més que denunciar????
només pot fer això l'oposició que té veritable vocació i possibilitat de governar Molins?
No he sentit a cap grup de l'oposició que denuncii per exemple els contractes que es fan a favor de familiars i amics...?
això vulnera principis fonamentals de l'actuació administrativa.
Hi ha una dita castellana que diu: que qui calla otorga.
També es penalitza a les actuacions per omissió.
No caigueu en només fer d'altaveus....llavors els molinencs no veurem clara l'alternativa política a l'Ajuntament.
Salut! un molinenc molt preocupat!

Xavier Paz ha dit...

Hola de nou;

D'entrada dir-te que clarament la nostra voluntat i desig no és només fer d'altaveus. La meva voluntat és construir l'alternativa a l'actual situació de Molins i fer-ho per tal que el màxim nombre de molinencs optin pel canvi a Molins de Rei. Crec que és molta la voluntat de canvi i aquest canvi el volem i el representem nosaltres.

Dit això, respecta el tema de les denúncies, fa molts mesos que estem denunciant determinades situacions, molt abans que hi haguessin informes tècnics. Ara bé, per fer més passos es necessiten proves i això ja és molt més difiícil.

Deixa'm dir-te de nou, ni callem, ni otorguem, ni som còmplices de res. Molins de Rei vol canvi en molts aspectes i un d'ells és tot això a que fas referència, però també és veritat que tot té el seu procés.

Resto a la teva disponibilitat per qualsevol aclariment o conversa que vulguis mantenir i parlar així de Molins de Rei, la nostra vila

Anònim ha dit...

voldria saber. Ja he sentit per diferents persones del poble que els socialistes han pactat amb convergència per Molins.
És cert?
Digam ilus per preguntar-ho, però voldria saber la veritat, encara crec en la paraula de les persones. Ara si m'enganyen mai més torno a confiar. gràcies

Anònim ha dit...

Per fi l'oposició de l'ajuntament comença a fer-se ressó de la situació i del clima laboral existent, només cal veure el blog de l'Àlex Maymó.
Estem en uns moments crítics a dins la Casa de la Vila i el grup majoritari està raserat, de veritat no s'està entenent....!!!!!
Feu alguna reflexió....no aquí una reflexió entenedora de fets.

Anònim ha dit...

Xavi. El PSC de Molins no tiene nada que decir sobre el penoso proceso de promoción interna que han sufrido 11 auxiliares administrativas del Ajuntament?

Has oido algo al respecto?

Sabes que hay una gran movida y que huele a podrido?
Vas a hacer algo?

Si no lo haces serás cómplice tú también...

Xavier Paz ha dit...

D'entrada dir-te que no m'agrada publicar comentaris anònims; m'agrada saber amb qui parlo, així és més fàcil confiar en els comentaris.

Dir-te que NO hi ha cap pacte amb cap força política local pel proper mandat.

Ara es preparen les eleccions i nosaltres estem treballant per ser la força més votada i tenir totes les garanties per assolir la màxima representació molinenca.

Salutacions

Xavier Paz ha dit...

Hola de nou als anònims.. per què no feu els comentaris surtin de l'anonimat ???

Respecte fer oposició o no, només cal veure els plens, el que hem fet amb intervenció i bé t'asseguro el que farem en el futur. Llavors et convido a que facis una valoració.

Respecte del tema de la promoció dels auxiliars administratius, en TOT MOMENT, hem mantingut contacte amb els delegats sindicals i els hi hem ofert el nostre suport i també la nostra ajuda. Ells t'ho poden dir. Un altre cosa és considerar qui ha de fer en primera instància la denúncia. Però insisteixo, NI SOM RESPONSABLES, NI CÒMPLICES NI RES DE RES. Som crítics amb tot el que està passant i no ens quedarem de braços creuats; un altre cosa és el tempo en el que podem fer les accions.

Gràcies pels comentaris