dilluns, de febrer 09, 2009

La Biomasa després de la ventada

Estem passant un hivern dur; dur per les notícies econòmiques i dur per les inclemències metereològiques. Amb tot, sempre hi ha un costat positiu i sens dubte i entre altres, el nivell dels pantans, comparats amb ara fa un any, són una gran notícia.

En el passat ple municipal, de finals de febrer, havíem de debatre les tarifes del servei de biomassa al barri de la Granja de Molins de Rei.

Realment, tot i tenir l’estudi de viabilitat que reclamàvem des de fèia dos anys, les dues grans incerterses sobre el servei es mantenen. El preu de la tona de biomassa continua sent molt elevat i el nombre d’usuaris no arriba a les previsions inicials.

Amb tot, els socialistes vam fer una proposta donada la situació actual. És de tots conegut la ventada del passat 24 de gener i els seus efectes sobre els arbres. Creiem que ara és el moment per complir amb l’objectiu inicial de la planta de la biomassa de Molins. Recollir la fusta caiguda en els camins i finques, preparar-la per la seva combustió i si cal contractar persones en atur per fer tot això abans de l’estiu; època que com a mínim tots els camins han de quedar lliures.

D’aquesta manera podríem estudiar la viabilitat d’aquesta planta tal com es va pensar en el seu inici. D’aquesta manera deixaríem de comprar fusta del Berguedà per cremar a Molins de Rei. D’aquesta manera podríem crear ocupació. I d’aquesta manera estaríem preservant el nostre entorn.