dijous, de febrer 28, 2008

El moment decissiu

Ens disposem a despedir el mes de febrer i això significa que ens acostem el moment decissiu de la campanya de les Generals i per tant, ens acostem al dia que estem convocats a les urnes: el proper dia 9 de març.

Ja hem pogut veure dos debats electorals demostratius del que han estat aquests darrers quatre anys. S’han pogut confrontar dos models completament diferents de fer país. Per una banda la serietat, la confiança en el futur, la confiança en els serveis públics i una política basada en la igualtat d’oportunitats i en l’extensió de drets. I tot això amb la millor gestió econòmica feta en època democràtica.

Per una altra banda, un model fonamentat bàsicament en fer política en allò únic que no s’ha de fer política, com és la política antiterrorista; un model basat en la crispació, confrontació de territoris, en la negació en l’extensió de drets i en la mentida constant.

És per això que el dia 9 ens juguem molt. Ens juguem, tornar al passat o continuar construint el país amb confianza. Tots hem d’anar a votar. I abans, el dijous dia 6 de març, tots estem convidats a la gran festa del socialisme català, al Palu Sant Jordi.

També la setmana vinent, la carrera electoral en les primàries demòcrates del Estats Units, tindran el seu moment decissiu. Serà el proper dimarts, dia 4, en un altre dimarts clau. Ara estan en joc els Estats de Texas i Ohio i tal com van els resultats, una victòria del candidat Obama, deixarà el resultat molt encarrilat.


Com veieu la setmana vinent serà apasionant.