dijous, de febrer 01, 2007

Pla de participació de Molins de Rei

Avui, en el primer ple del mes de gener, hem aprovat per unanimitat el pla de participació de Molins de Rei.
Els socialistes estem amb dos sentiments enfrontats, tal com he explicat en el ple.

Per un costat estem plenament satisfets, com els que més. Perquè hem pogut fer un debat de participació, després de 4 anys de mandat. Hem explicat com hem participat activament en l’elaboració del pla, i hem pogut demostrar com allò que van defensar al juny de 2003, els tres partits de l’equip de govern, era mentida. La participació, a nivell municipal, mai ha estat un factor de divisió entre les forces polítiques de l’esquerre. En el passat, només va ser un element de justificació d’un pacte contra els socialistes.
Ara estic satisfet que la participació hagi deixat de ser un factor de desunió.
Però, per un altre costat, la satisfacció no és plena, perquè després de 4 anys, tenim un pla de participació que es compromet a tirar endavant dos gran mesures: el Consell de Vila i el reglament de participació. Precisament les dues mesures que ja portàvem nosaltres mateixos al maig del 2003.
Després de 4 anys estem, quasi al mateix lloc de sortida. Desitjo que els socialistes, des de l’equip de govern futur, pugui impulsar activament els dos elements que totes les forces polítiques hem acordat: el Consell de Vila i el reglament de participació.
Segur que d’aquesta manera acabarem estimulen la participació i la nostre qualitat democràtica farà un pas endavant.