dimarts, de novembre 02, 2010

Sobre les finances i contractació municipal

El temps avança ràpidament; iniciem el mes de novembre i ja fa més de tres mesos que, a Molins de Rei, vam tenir coneixement dels informes d’intervenció fets amb motiu de l’aprovació de la liquidació de l’exercici 2.009.

En aquests informes es posen de manifest irregularitats en la gestió econòmica del Govern Municipal i un “incompliment sistemàtic” de la llei de contractació pública. Més enllà de la magnitud, pels socialistes es confirmaven les sospites que anàvem tenint en els darrers mesos i sobre les que ja havíem preguntat en nombroses ocasions.

La nostra primera reacció va ser mostrar preocupació, demanar respecte pels tècnics municipals i veure el impacte que aquesta praxis havia tingut sobre l’economia de l’Ajuntament. I sense deixar el seny, responsabilitat i rigor en les nostres actuacions.

Més enllà de la negació dels fets per part del Govern Municipal i atribuir tota la situació a un aspecte purament tècnic, el Govern va optar per demanar l’actuació a la Sindicatura de Comptes i guanyar temps, molt de temps, per desviar l’atenció i de mentre, carregar contra el passat.

Ja al setembre i davant la manca de voluntat de l'equip de Govern, per aclarir la situació generada, vam proposar que el mateix Govern publiqués els informes d’intervenció i fos la ciutadania, qui lliurament, pogués tenir coneixement de la situació. La negativa rotunda a la publicació i el menyspreu a la proposta va ser la reacció, bàsicament d’IiE.

Al meu entendre, la situació és greu. El incompliment sistemàtic de la llei de contractació pública té un efecte clar sobre les finances municipals i les irregularitats administratives detectades en les finances afegeixen una incertesa innecessària, precisament en els moments actuals que requereixen seguretat i certesa. Si a aquesta situació s'afegeix la manca de diligència del responsable econòmic de l'Ajuntament i de l'alcalde, la situació encara es torna més greu.

Perquè estic i estem a favor d’un debat ric, amb la màxima transparència i informació al ciutadà, hem decidit publicar i posar a l’abast dels molinencs i molinenques els informes dels tècnics municipals que expliquen aquesta situació.

Aquesta els podeu consultar a la nostra web:

http://www.socialistes.cat/psc/Territoris/Molins-de-Rei/Actualitat/Noticies/El-PSC-fa-publics-els-informes-tecnics-que-detecten-greus-irregularitats-en-la-gestio-economica-i-la-contractacio-de-l-Ajuntament


Continuarem treballant per clarificar aquesta situació i si cal, continuarem prenent les mesures oportunes per esvair les responsabilitats d’aquesta situació.

10 comentaris:

samuel de haro ha dit...

creo que tendríais que publicarla entera, sin tachar nada. Debeis ser más valientes, ya que estan implicados muchos intereses municipales, entendiendo como intereses las de las empresas y particulares implicados. La transparencia empieza por poner a cada uno en su sitio. Si no se actua así, siempre estaremos igual, como personas y como partido.

samuel de haro ha dit...

con censura no iremos a ningún sitio

Anònim ha dit...

Tot això em sembla gravísim, es igual que Sta Coloma.

Penseu demanar dimissions i destitucions de forma inmediata?

Quines responsabilitats exigireu ?

Joana

Xavier Paz ha dit...

Hola Samuel, no es cuestión de valentía; somos nosotros y no otros quienes hemos publicado el informe. Ahora bien, éste hecho tiene que ser compatible con la legalidad y a a vez con la prudencia. Creo que lo más significativo es QUÉ está pasando y no QUIEN... En cualquier caso, gracias por los comentarios

Anònim ha dit...

FELICIDADES XAVI POR VUESTRA VALENTIA.

YA ERA HORA QUE SALIERA A LA LUZ LO QUE MUCHOS HABIAMOS SOSPECHADO.

¿VAIS A DENUNCIAR TODAS ESTAS IRREGULARIDADES A LA OFICINA ANTIFRUADE?

Anònim ha dit...

¿SABEIS SI HAY MAS CHANCULLOS?

Anònim ha dit...

¿ NO PODEIS PUBLICAR LOS NOMBRES TACHADOS ?

¿ A QUIEN BENEFICIA TOTDO ESTO ?

Xavier Paz ha dit...

Nosaltres no diem que això sigui caorrupció; rotundament NO. Ara bé, s'ha de clarificar tota responsabilitat per les faltes administratives i per la deficient gestió dels recursos.

Continuarem estudiant el tema i valorant la resposta que vagi oferint el Govern municipal, per tal de fer els següents passos. Lògicamen, ara per ara, no descarto cap.

Gràcies per les vostres aportacions

Anònim ha dit...

no és CORRUPCIÓ????
llavors qué és corrupció! crec que hem d'anar a mirar al diccionari perquè a vegades les paraules les distorsionem....
Us convido a mirar la web de l'Oficina Antifrau de la Generalitat.
FEM PEDAGOCIA!!!

Xavier Paz ha dit...

El que sabem segur és que és una falta administrativa greu i un mal govern.

Per dir que és corrupció es necessiten tenir proves que no tenim i PER TANT NO PODEM DIR, NI DIEM QUE HI HAGI CORRUPCIÓ.

El que sí hi ha, torno a insistir, és un desgovern important, una mala gestió evident i una mala praxis econòmica, segur... i això és el que estem denunciant des de fa molts mesos.