dimecres, de gener 02, 2008

Bon Any 2008...

Molt bon any 2008, blocaires !!!

Ja hem començat el nou any; ja hem pogut estar amb els nostres, descansar uns dies, fer els últims esprints a la feina, abans no comencés la darrera setmana de l’any. En el meu cas, tot preparant el darrer ple de l’any 2007 (vaja any), que vam celebrar el passat dijous 27 de desembre, no vaig poder ni escriure una entrada per desitjar-vos bones festes.

Ho faig avui... Molt bon any 2008!!!

Segur que serà un any important (algun any, algun dia no és important ???), ple d’aconteixements. Un any més llarg (febrer té 29 dies) i per tant any olímpic (sempre coincideixen els Jocs Olímpics d’Estiu i els anys amb 29 de febrer).

En aquesta línia deixeu-me recomanar-vos l’entrevista de la contraportada del Periódico del dia d’avui. És a un metge tibetà. És molt interessant.

També és any de dues eleccions importants. Per una banda les eleccions legislatives de l’Estat, el proper 9 de març. Com ens recorden avui dues enquestes als diaris “La Vanguardia” i “El Mundo”, unes eleccions que entren en el seu tram final de precampanya i hores d’ara amb un empat virtual. Sens dubte, hi ha molt partit. Les opcions de preferència i el pensament de qui es creu que guanyarà les eleccions es decanten clarament pel Jose Luis Rodríguez Zapatero; però cal treballar els dos propers mesos i sobretot, cal explicar bé tot el que s’ha fet i el que queda per fer per continuar amb les reformes realitzades aquests 4 anys i amb la consolidació de l’Estat del Benestar.

Les altres eleccions importants d’aquest any 2.008 seran les eleccions a la Presidència dels EEUU; el primer dimarts del mes de novembre. De moment haurem de seguir el procés electoral amb el inici dels “caucus”, que han d’acabar per designar els dos candidats: el republicà i el demòcrata. La primera cita serà demà mateix als caucus de l’Estat d’Iowa. Després vindran els de New Hampshire. D’on és, per cert, el president fictici de la sèrie de ficció “El ala oeste de la Casablanca” (The West Wing), el president Bartlett...

I tampoc ens podrem oblidar de les properes eleccions al Pakistan; sobretot després de l’assassinat de la candidat Benazir Bhuto i de la greu desestabilització del país.

Per últim, deixeu-me destacar la cita dels Jocs Olímpics. S’inauguraran el dia 8 del mes 8 a les 8 de la tarda. I com sabeu es faran al Beijing (Pekin). De ben segur que seran extraordinaris pels amants de l’esport.

Que tinguen tots molt bon any 2.008.