dilluns, de març 08, 2010

Barcelona i l'esport



Avui és just reconèixer la tasca de l’Ajuntament de Barcelona en potenciar la Marató de Barcelona.

Ara, quan sovint i en determinats mitjans, predominen les crítiques cap a la gestió del Govern Municipal de la capital catalana, és just reconèixer l’èxit de la decisió que va prendre l'Ajuntament ara fa cinc anys en donar un tomb a la Marató de la ciutat.

Barcelona li deu molt a l’esport i l’esport li deu molt a la ciutat de Barcelona.

Barcelona no seria el mateix, ni estaria situada en el mapa mental mundial si no fos pels Jocs Olímpics del 92 i per apostar de forma estratègica en l’esport com una eina de promoció de la ciutat. La seva tradició esportiva es remunta unes dècades abans al fet d’aconseguir els Jocs del 92 (els millors de la història). El seguit de campionats i col·laboracions amb altres esports és molt ampli: campionat del Món de natació al Palau Sant Jordi, Finals de Copa Davis, Campionat Europeu d’Atletisme, arribada del Tour de France, pas del ral·li Dakar i molts altres exemples.

Avui per fi, podem afegir a aquesta llista el fet de tenir una marató que es pot situar al nivell de les millors europees i mundials (París, Londres, Berlin, Boston i per què no Nova York). Ahir van córrer més de 10.000 corredors, 10.000 històries humanes de perseguir una fita. Ahir el primer va fer la millor marca mai feta en territori espanyol: 2 h 7’ 30”.

Ahir la Marató de Barcelona es va fer gran.

Ahir moltes persones van poder veure el que representa tenir una prova d’aquests tipus per promocionar la ciutat. Més de 7.000 persones ocupen places hoteleres dues nits. Satisfacció entre els participants, entre els acompanyants. La marca Barcelona potenciada.

Avui és el dia de felicitar a Barcelona i al seu Govern per haver pres les decisions adequades, que han permès tenir una Marató de primer nivell.
Felicitats Barcelona.