divendres, de juny 05, 2009

SI CATALUNYA VOTA, EL PROGRESSISME GUANYA

Estem a les últimes hores de campanya; una campanya mancada d’entusiasme, on pocs partits han apostat per parlar d’Europa, on han pogut més les realitats de cada Estat, i on en molts casos pot guanyar l’opció per convertir aquestes eleccions en unes eleccions de càstig als governs actuals.

Penso fermament que el PSC ha intentat fer d’aquesta campanya una aposta per Europa; formant part de la família socialista europea, que ha estat capaç de tenir un programa electoral comú, el de l’Europa social. Això no treu que enfront tingués dos partits (CiU i PP) que estiguessin parlant només en clau de Parlament de Catalunya i Congrés dels Diputats, als quals sovint s’havia de respondre.

Ahir, la família socialista catalana va fer el míting final de campanya amb el President Montilla i el President Zapatero. Va ser un acte emocionant, on van destacar les dues intervencions dels Presidents. Tots parlant en clau europea, però també fent referències a la situació de la política catalana i espanyola. Va ser una clara reafirmació de la voluntat de treballar plegats, tal com s’està fent actualment, que no vol dir que no hi hagi dificultats.

Zapatero es va retrobar amb els seus amics catalans. Vull destacar una frase: “Si Catalunya vota, el progressisme guanya”. O sigui, per tal de poder tenir una Europa social, Catalunya ha de votar. El proper diumenge 7 de juny, eleccions europees; tots a votar per aquesta Europa que tant desitgem.