dimecres, d’abril 22, 2009

La raó d'abril: El Q3 es farà a Martorell

Molt bon dia molinencs i molinenques,

Avui us parlaré de dos actes als quals vaig poder assistir ahir a la tarda. El primer, la sessió d’apertura del XIII Congrés de la UGT Catalunya a l’edifici Fòrum de Barcelona. El segon, el pregó del president Pujol al col·legi Sant Miquel de Molins de Rei, amb motiu del 115è aniversari del col·legi.

Abans de tot, felicitar al col·legi per la seva tasca i la seva trajectòria. Ahir érem molts els que ens buscàvem en el llibre que han editat amb motiu de l’aniversari. Del pregó del president Pujol cal elogiar el ritme, la claredat de les seva exposició i les nombroses referències en el seu discurs. Va parlar sobre idees, sobre valors i sobre actituds que han d’estar presents en la nostra societat. Amb tot no comparteixo l’anàlisi interessat sobre l’estat real del país.

Certament Catalunya té problemes, començant per la crisi econòmica i acabant pel seu sistema de finançament.

En aquesta situació, però, es pot destacar el treball seriós i discret (sense escarafalls) dels seus dirigents; les decisions responsables dels sectors socials (cal destacar molt significativament els treballadors de SEAT). Aquesta actitud és la que ha provocat la notícia que ahir vam poder escoltar al Congrés de la UGT i que va provocar l’alegria de la sala. La direcció de Volkswagen havia acabat de decidir que el seu cotxe Q3 es faria a Martorell. 1.500 llocs de treball s’han salvat de forma directa, més els llocs que això arrossega.

El lema del Congrés és ARA i el sentiment general de totes les intervencions és ARA, avancem tots junts. És, certament el moment d’avançar tots junts, és el moment de la generositat, és el moment dels lideratges, és el moment de la responsabilitat. És el moment de la fermesa en tirar endavant decisions estratègiques. És el moment, més que mai, de pensar en les generacions futures.

És per tot això, que ara fa un mes, els socialistes de Molins de Rei, vam proposar per la nostra vila, la creació d’una taula per fer el seguiment de la crisi econòmica. Per parlar de futur, treballant el present. Cal parlar de les necessitats socials dels més perjudicats per la crisi; cal parlar de la promoció econòmica, de l’habitatge.

Hores d’ara encara esperem respostes per part de l’equip de govern. Només ens resta que per pur partidisme, Molins de Rei i la seva gent, no perdi més pistonada.

Molt bon dia Molins de Rei.