dimecres, de març 25, 2009

La raó del Regidor

Molt bon dia molinencs i molinenques.

Ahir els socialistes vam realitzar una xerrada amb el Director General de Promoció Econòmica, el nostre amic Marcel Prunera.

Vam afegir una veu reflexiva, analítica, rigurosa i seriosa per parlar de la crisi econòmica. Vam parlar de com es va iniciar la crisi, de les diferents reaccions inicials de les diferents administracions públiques i sobretot del que està fent la Generalitat per estar ben preparats per quan la situació econòmica es comenci a recuperar.

Va ser una xerrada d’altíssim nivell, tant pel conferenciant com per les diferents intervencions dels assistents. Gràcies a tots ells.

De tot el que es va comentar voldria destacar tres aspectes, que destaquen de forma significativa per sobre de tot el que es va parlar:
- La necessitat del diàleg social.
- Evitar la inacció, com a única actitud que no serveix en aquests moments.
- La necessitat d’invertir en educació; fomentar el talent de les noves generacions.

En aquesta línia i anant a Molins de Rei, s’explica que els socialistes molinencs hem proposat crear una taula de seguiment de la crisi econòmica amb la participació de tots els agents socials de la vila: representants de les empreses, dels sindicats i dels diferents partits polítics per així compartir la informació i prendre les decisions amb el major consens possible. Saber com està l’atur molinenc, conèixer els sectors més castigats, saber les necessitats socials i decidir què és el que volem ser de grans.

És una mesura que proposem per treballar plegats davant l’actual inacció del nostre govern municipal. Un govern que quan acabi el mes de març, encara no haurà aprovat el pressupost municipal. No ha fet la feina; no ha tingut la determinació necessària. Ha pres una actitud del “ja ens ho solucionaran”. Un govern en definitiva, molt poc participatiu, amb una nul·la voluntat d’arribar a acords. Un govern sense lideratge.

Per últim vam parlar de l’educació; l’educació com a repte de país. Una educació que ha de lluitar contra el fracàs escolar, que ha de fomentar la formació professional, que ha de fer de la nostra societat, una societat trilingüe, on l’anglès estigui al mateix nivell que el català i el castellà. Una educació que també ha de comptar amb la sinergia de l’administració local, aspecte que no podem dir a nivell de Molins de Rei.

Aquests i altres aspectes els parlarem en el ple d’avui i en el ple extraordinari de la setmana vinent.

Molt bon dia molinencs i molinenques.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

M'hauria agradat estar a aquesta xerrada. Gràcies pel resum, molt interessant i trobo que la línia exposada es bona. Empresarialment he patit la crisi molt especialment, i he hagut de buscar solucions, que per sort, he trobat, pero una mica de casualitats de l'entorn tot plegat.

Trobo que falten solucions i iniciativa, i que no nomes els polítics les han d'empendre. Els polítics les han d'iniciar. La crisi es econòmica però es un fet social, i per tant especialment s'ha de fer enfàsi en crear una nova generació "anti crisis". Hem viscut molt be uns anys i no hem pensat en el futur. En fi, es nomes una reflexio de moltes que es podrien fer.

Ànim i feu/fem coses!

Anònim ha dit...

molt bo el fil argumentatiu. Els catalans són estalviadors i ens sortiren de la crisi

Roy ha dit...

bon dia XAvi!
sóc en Roy, un membre de la secció de trialo d'aqui a Molins ens vem saludar a un sopar...
no sabia que tenias blog... ara que ja o se... t'agrego al meu x estar informat de l'actualitat política de la ciutat
1salut

Xavier Paz ha dit...

Salutacions Roy; si vols envia'm un correu amb la teva adreça i t'incorporo al grup que rebrà puntualment les novetats del meu blog.

En qualsevol cas, gràcies pel comentari i una abraçada