dimecres, de febrer 25, 2009

La Raó del Regidor (Febrer'09)

Molt bon dia molinencs i molinenques.

Avui és l’últim dimecres del mes de febrer, per tant hauríem de tenir ple municipal. El ple ordinari del mes de febrer. Estem en periode de crisis i les últimes setmanes han passat coses, com la ventada, que necessiten d’explicació. La resposta de l’equip de govern és anul·lar el ple del mes de febrer....perquè no té cap punt d’acció de govern. És igual que l’oposició demani el ple. Tan se val que l’oposició demani informació. No importa que l’oposició vulgui fer preguntes.

L’equip de govern considera que els molinencs i molinenques no ens han d’escoltar aquest mes de febrer. No hem d’escoltar com s’expliquen els projectes del plan Zapatero. No hem d’escoltar el que s’ha fet després de la ventada. El significatiu no és que els representants públics puguem o no puguem mantenir una batalla dialèctica aquesta nit. El que és significatiu és la manca de voluntat de l’equip de govern en contrastar els seus posicionaments i en prestigiar la sala de plens, com el lloc d’informació i debat pels molinencs i molinenques. Així ja no és tant sorprenent que un partit polític de l’equip de govern, faci un acte per informar sobre les efectes de la ventada i en com fer per cobrar les indemnitzacions.

Quan l’equip de govern deixa espais, aquests els ocupen els altres protagonistes. El passat mes d’octubre ja va passar un fet semblant; un partit polític de l’equip de govern va presentar el seu pla d’estalvi, pels seus regidors. Per què?? Perquè nosaltres, els socialistes, havíem proposat tot un seguit de mesures d’austeritat econòmica i l’equip de govern encara no havia enunciat el seu propi pla. Cinc mesos més tard, continua sense fer-ho. De fet, continuen sense haver-se aprovat els pressupostos municipals pel 2.009.

La manca d’acció decidida de l’equip de govern és evident.
Necessitem saber els pressupostos. Necessitem que es prenguin mesures per solucionar els problemes de tots nosaltres. Necessitem que s’informi adequadament al ciutadà. Necessitem que es pensi en el futur.
I què és el que passa??? Que l’equip de govern està bloquejat, intentant tancar els pressupostos. Tan bloquejat que no és capaç ni de convocar el ple ordinari del mes de febrer, El “no ple” del mes de febrer és el símptoma d’una malaltia. LA PARÀL·LISI I LA MANCA DE VOLUNTAT D’ACORD DEL NOSTRE GOVERN MUNICIPAL.

MOLINS DE REI PERD.

Molt bon dia molinencs i molinenques.

dilluns, de febrer 16, 2009

TV3 com eina pública

Em quedo amb tres aspectes de la setmana passada: la visita de l’Antoni Bassas a Molins de Rei, la sèrie de TVE, “el 23F” i el premi de la Berlinale, per la pel·lícula “la teta asustada”. I segur que moles de vosaltres pensareu: “i què tenen en comú?”.

Doncs bé, gràcies als amics del Fòrum XXI, el passat dijous, l’Antoni Bassas, va venir a Molins de Rei i va reflexionar sobre la comunicació. Va destacar el seu el·logi de les televisions públiques; especialment de TV3. La seva programació pròpia, els seus programes propis i el fet que no sacrifici la qualitat pels nivells d’audiència, fan de TV3 un referent; malgrat puguem,a vegades, no està del tot d’acord en altres aspectes o comentaris.

També dijous passat, TVE emetia el segon capítol de la sèrie “23F”, sobre el paper del rei i els militars en aquell cop d’estat. Plenament protagonitzada per actors catalans i recolzada per TV3, va ser un bon intent d’explicar el que va passar en aquelles hores ridícules de la història d’Espanya.

I finalment dissabte rebia l’os d’or, com millor pel·lícula, la producció recolzada per TVE i TV3, “la teta asustada”, de la directora, Claudia Llosa. La pel·lícula mostra el mon ocult quetxua, dels barris perifèrics de Lima i tracta sobre les dones violades pels terroristes de Sendero Luminoso. La principal actriu Magaly Solier, va protagonitzar un moment màgic en l’entrega de premis, cantant en quetxua i emocionant a tot l’auditori. La seva bellesa i la seva sensibilitat són molt atraients.

I què uneix aquests fets? La millor cara de Catalunya. Aquella Catalunya que deixa de banda batalles estèrils i que recolza productes de bona qualitat. Aquella Catalunya que mostra el seu potencial amb la seva indústria cinematogràfica i cultural. És un gran potencial de tots nosaltres que no es pot perdre en batalles que ens fan perdre energia i resten capacitat a un gran actiu, com a país, de tots nosaltres.

dilluns, de febrer 09, 2009

La Biomasa després de la ventada

Estem passant un hivern dur; dur per les notícies econòmiques i dur per les inclemències metereològiques. Amb tot, sempre hi ha un costat positiu i sens dubte i entre altres, el nivell dels pantans, comparats amb ara fa un any, són una gran notícia.

En el passat ple municipal, de finals de febrer, havíem de debatre les tarifes del servei de biomassa al barri de la Granja de Molins de Rei.

Realment, tot i tenir l’estudi de viabilitat que reclamàvem des de fèia dos anys, les dues grans incerterses sobre el servei es mantenen. El preu de la tona de biomassa continua sent molt elevat i el nombre d’usuaris no arriba a les previsions inicials.

Amb tot, els socialistes vam fer una proposta donada la situació actual. És de tots conegut la ventada del passat 24 de gener i els seus efectes sobre els arbres. Creiem que ara és el moment per complir amb l’objectiu inicial de la planta de la biomassa de Molins. Recollir la fusta caiguda en els camins i finques, preparar-la per la seva combustió i si cal contractar persones en atur per fer tot això abans de l’estiu; època que com a mínim tots els camins han de quedar lliures.

D’aquesta manera podríem estudiar la viabilitat d’aquesta planta tal com es va pensar en el seu inici. D’aquesta manera deixaríem de comprar fusta del Berguedà per cremar a Molins de Rei. D’aquesta manera podríem crear ocupació. I d’aquesta manera estaríem preservant el nostre entorn.

dilluns, de febrer 02, 2009

La Qualitat de la Fira.

El febrer ja està entre nosaltres i una nova edició de la Fira ha passat. Ja van 158 edicions. Sens dubte la Fira de la Candelera, la nostra Fira, té uns bons fonaments.

Es tracta de la nostra història, de la nostra riquesa, de la nostra finestra al país, un motiu d’orgull de tots els molinencs i molinenques; es tracta del patrimoni de tots nosaltres.

Però amb això no ho fem tot. Cal mantenir l’esforç, el treball i l’empenta per tal que la nostra Fira sigui coneguda i reconeguda per la seva història, però també per la seva qualitat, que ha de millor any rere any.

Aquest any, era un any de certs canvis. Ara cal analitzar-los; al meu entendre hi ha hagut decisions precipitades.

Cal estudiar la ubicació i el paper que li volem donar a les entitats. Cal estudiar alguns carrers de la Fira (com la perllongació del Pere Calders) i de ben segur cal estudiar els preus que exigim als diferents expositors.

L’energia dels molinencs i molinenques s’ha de veure recompensada amb l’encert de determinades decisions.