dilluns, de setembre 29, 2008

La Raó del Regidor (Setembre)


Molt bon dia de Sant Miquel, molt bon dia molinencs i molinenques.

Avui dia de Sant Miquel, és festa grosa al nostre poble. Moltes felicitats a tots els Miquels i Miqueles, als Rafels i Rafaeles, als Gabriels i Gabrieles.

Molins de Rei i la seva gent ha gaudit d’un cap de setmana de bon temps i de Festa Major. Hem sortit masivament al carrer. Molins de Rei ha demostrat novament la seva riquesa, la seva gent, el seu caràcter, el seu dinamisme. És una riquesa difícil d’aconseguir i alhora fàcil de decebre.

Als molinencs i molinenques se’ns coneix en el nostre entorn com un poble satisfet amb el que tenim, orgullosos amb el nostre poble, contents del nostre dinamisme. És un gran actiu que tenim. Tanmateix aquesta situació no s’ha de confondre, ni ha de desautoritzar la cr´tica, la crítica ben entesa, en determinats aspectes de la política municipal.

Aquesta realitat nostre és patrimoni de tots i totes. Mai es pot utilitzar com escut davant certes crítiques per no haver avançat en alguns temes que fa molt de temps que reclamen solució. Temes com la biblioteca municipal, com la neteja dels carrers, com els equipaments esportius, com la manca de zones verdes, com el problema de la circulació o com la manca d’aparcaments.

Qüestions que necesiten d’una acció decidida del govern municipal i sobre els que qualsevol alternativa dels partits de l’oposició, no pretén qüestionar la força d’aquest poble. Una força que està per sobre dels partits polítics. Una força que està per sobre dels aspectes, ja siguin del dia a dia o del llarg termini, que necessiten i reclamen una solució.

Aquesta força de Molins de Rei, és la seva gent i com ja he dit és patrimoni de tots nosaltres, i és feina de tots mantenir-la i potenciar-la.

Molt bon dia de Festa Major. Molt bon dia de Sant Miquel.

dimarts, de setembre 23, 2008

JA N’HI HA PROU!

Ja fa molts dies que no em comunicava amb tots vosaltres. I no serà per manca d’aconteixements transcorreguts els últims mesos. Estem vivint moments intensos, que, de ben segur, la història situarà en el seu lloc.

Vam viure, el P.S.C. un congrés històric el passat 18,19 i 20 de juliol. Tenim una situació econòmica difícil i en certs aspectes inèdita. Estem assistint a un debat sobre el finançament autonòmic crucial per Catalunya i l’Estat de les Autonomies. Els socialistes catalans hem celebrat una nova edició de la Festa de la Rosa. Vam veure uns Jocs Olímpics impressionants.

Però res de tot això és comparable i aixeca tanta indignació i ràbia com una nova mort, provocada per la banda terrorista E.T.A. JA N’HI HA PROU!. No té cap sentit, una nova mort, emparada i justificada en un conflicte absolutament fictici entre l’Estat i el País Basc. 200 activistes etarres no poden segrestar el debat, la vida i les essències democràtiques d’aquesta manera i continuar provocant dolor a les famílies i a la societat espanyola. No tenen cap dret en continuar tallant projectes vitals d’aquesta manera.

Serveixi aquest escrit com solidaritat cap els familiars del brigada Luis Conde de la Cruz i com homenatge a l’última mort provocada per ETA.